Blues Juice
Blues Juice trapt af op deze allereerste SterrebosLive van dit seizoen. Heerlijke blues met ‘juice’ uit de roots van de bandleden. En dat zit bij deze band helemaal goed, aangezien die helemaal doorgroeien naar Indonesië. Hun wortels zijn inmiddels helemaal verstrikt geraakt, wat hun fijne mix van stijlen oplevert.
"We maken brunk-muziek", zegt de band zelf. Of te wel: blues, rock en funk.
Bandleden:
Yasmijn Kramer (zang)
Willem Pelupessy (basgitaar)
Joost van Soest (drums)
Woody Vermeltvort (gitaar)
Remko Wind (toetsen)
Cochon Bleu
Twintig jaar lang hebben de vier eigenzinnige muzikanten van Cochon Bleu geslepen aan hun gezamenlijke muzikale uitingen. Na honderden optredens en het uitbrengen van zes, meer dan goed ontvangen albums zijn ze geworden tot wat ze nu zijn: een van Nederlands meest sprankelende cajun/folk/americana bands. Krachtig meerstemmig zangwerk, accordeon, gitaren, mandoline, viool – in feite alles met snaren – dat zijn de tools. Alles ondersteunt en bijeengehouden door een zeer to the point ritme sectie. Pure cajun muziek was ooit het uitgangspunt, maar al werkend en spelend werden veel andere invloeden geabsorbeerd, waardoor geleidelijk aan een geheel eigen stijl werd ontwikkeld. Twee dingen zijn gebleven: de Franse teksten en de onuitputtelijke energie. Dit gecombineerd met een apart gevoel voor humor maakt dat elk optreden weer eindigt in een belevenis die niet snel wordt vergeten.
Bezetting:
Hette Gubbels: gitaar, bas, zang
Henk Gubbels: gitaar, bas, zang
André Gubbels: drums
Jeroen de Jong: accordeon, bas, zang.